Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mikor Jézust megkérdezik, hogy mi a legfontosabb tanítása
  2023-04-03 07:03:37, hétfő
 
   
  Mikor Jézust megkérdezik, hogy mi a legfontosabb tanítása Istenünknek, Ő az első kőtáblára utalva azt mondja, hogy "Szeresd a te Uradat", még a második kőtábla összegsége csupán annyi, hogy "Szeressétek egymást!"
Igen, Jézus a szeretetet helyezi mindenek elé!
Most sokan azt mondhatják, hogy az igazság ugyan olyan fontos, mert a Szeretet himnuszában is kimondatik ez a mondat: "együtt örül az igazsággal." Sőt Jézus magáról mondja, hogy: "Én vagyok az út, az igazság és az élet."
Mégis azt mondom, hogy az igazság semmit sem ér szeretet nélkül.
Mária Magdolna, miután Jézus megmentette a megkövezéstől többször esett vissza ugyan abba a hibába, de Isten fia mindig megbocsátott neki, ahogy Péternek is, miután háromszor megtagadta.
Nem hánytorgatta fel, hogy "Ugye megmondtam!", mert a szeretet nem hozza fel a rosszat, mindent elfed és megbocsát...nem csak hétszer, de hetvenszer hétszer!
Az Isteni szeretet lényege, a megbocsátás.
Te vétkeztél, bűnt követtél el, de én nem haragszom rád, mert nem tudod, hogy mit cselekedtél, mert ha tudtad volna, ha érezted volna, akkor nem teszed meg.
Te fontosabb vagy nekem, mint az igazam, ezért nem vádollak.
Jézus megtartotta magának az igazát és nem érvényesíti azt veled szemben, mert jobban szeret téged bárminél...
Nem azonosít téged a bűnöddel.
Téged jobban szeret, mint ahogy a bűnt megveti.
"Most tükör által homályosan látsz", de majd akkor, mikor Isten szemével fogod mindezt látni, akkor tudni és érezni fogsz mindent, amit a gondolataid, a szavaid és a tetteid okoztak.
A teljesen tiszta Isteni igazságban és szeretetben meglátod azt, hogy hogyan engedted a bűnt az életedbe, hogy lépted át a törvény korlátait és tiportál bele mások életébe.
Érezni fogod mindazok fájdalmát, akik miattad szenvedtek.
A szeretet nem okoz fájdalmat soha. Ha fájdalmat okoz, az nem szeretet, inkább hívhatjuk függőségnek, birtoklási vágynak, erőszaknak...
Jézus tudta, hogy vannak, akik lelkileg készen állnak, de testük erőtlen, ami azt jelenti, hogy még nem tudták teljes mértékben átadni az életüket Istennek. Mikor sarokba szorítják őket, akkor féltik a bőrüket;"Te is azzal a Jézussal voltál, ugye?"
"Soha nem láttam őt."
"A lélek kész, de a test erőtlen."
Jézus nem mond le rólad akkor sem, mikor te elalszol, pedig Ő megkért, hogy virrasz Vele és akkor sem, mikor azt ígéred, hogy kész vagy meghalni is Érte, de amikor szembesítenek Vele, akkor megtagadod.
Sőt, és most nagyon figyelj, mert Jézus akkor is csak a te érdekeidet nézi, mikor te szánt szándékkal bántod, megalázod, leköpöd Őt;" Bocsáss meg nekik Atyám, nem tudják mit cselekszenek."
Érted? Jézus képes az Isten igazságát háttérbe szorítani, még akkor is, amikor nem csak hogy nem tartod be, de egyenesen meggyalázod az igazságot! Elszenvedi helyetted azt, amit neked kéne, meghal helyetted, pedig neked kéne, mert annyira szeret, hogy csak téged néz és nem a bűneidet, mert bízik benned, hogy egy nap rádöbbensz, hogy mindezt érted tette és felnézel a keresztre és akkor megmenekülsz az álnok kigyó marásától,ami megmérgezett és a halálod akarja...
A szeretet, az élet azon sója, amely nélkül az igazság sokszor keserű vagy legalábbis ízetlen lenne. Nem lehet úgy magadévá tenned tudásanyagot, hogy közben nem szereted azt, amit csinálsz!
Meg lehet tenni dolgokat úgy, hogy közben nem szereted, de amikor másokkal kell foglalkoznod, akkor az már nem munka, hanem hivatás, tehát elhivatottság kell hozzá, ahogy az ige hirdetéséhez is!
Gondolj bele, hogy egy nagy tudású orvos, kiben nincs szeretet, az félelmet és fájdalmat okoz, még amelyik szeretettel fordul feléd, az bizalmat kelt és gyöngéden, figyelemmel, alázattal segít.
Emlékszem, hogy gyerekkoromban minden gyógyszer keserű volt. Nem vonták be édes réteggel, hogy a gyerekek örömmel vegyék be. Sokan szenvedtek tőle vagy inkább kidobták, mikor a szülő nem figyelt oda.
Ma már olyan finom a lázcsillapító, hogy el kell dugni a Nurofent a gyerek elől, mert képes lenne meginni az egészet...
Mindig csomagold be az igazságot szeretettel mert csak így leszel képes átadni azt!
"Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít."(2Kor.3:6)
A Sátán is ismeri a Bibliát, ahogy a farizeusok is, de ha nem a Lelken keresztül szól, akkor csak száraz, ízetlen és hasztalan szöveg marad, ami nem hogy nem éri el a célját, de meg is ölhet minket...
NUROFEN
 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Címkék: gyerekkoromban, szembesítenek, lázcsillapító, elhivatottság, megkövezéstől, hirdetéséhez, tudásanyagot, megbocsátott, megmérgezett, cselekszenek, legfontosabb, hánytorgatta, foglalkoznod, megmenekülsz, himnuszában, szeressétek, érvényesíti, cselekedtél, szeretetben, megelevenít, megmentette, gondolataid, meggyalázod, megbocsátás, figyelemmel, szeretettel, istenünknek, függőségnek, megtartotta, megkérdezik, erőszaknak, megtagadod, érdekeidet, rádöbbensz, legalábbis, kimondatik, legfontosabb tanítása, első kőtáblára, második kőtábla, szeretetet helyezi, igazság ugyan, igazság semmit, megkövezéstől többször, bűnt megveti, tetteid okoztak, teljesen tiszta, törvény korlátait, életüket Istennek, lélek kész, test erőtlen, álnok kigyó, halálod akarja, Mikor Jézust, Mária Magdolna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kutya  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 21  A Megváltó szolgálatában  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  képre írva  Őrizkednünk kell...  Bertolt Brecht -től idézet  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyon különös  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png kutya  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Lóhere  Facebookon kaptam  Nevem  Alázat  Sokan azt tartják  Png virág  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Alvó cicák  Szívem  Németh László tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Lóhere  A jó emberek mindig szépek mar...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
legfontosabb tanítása, első kőtáblára, második kőtábla, szeretetet helyezi, igazság ugyan, igazság semmit, megkövezéstől többször, bűnt megveti, tetteid okoztak, teljesen tiszta, törvény korlátait, életüket Istennek, lélek kész, test erőtlen, álnok kigyó, halálod akarja, élet azon, igazság sokszor, nagy tudású, bizalmat kelt, gyerekek örömmel, gyerek elől, igazságot szeretettel, betű megöl, gyerekkoromban, szembesítenek, lázcsillapító, elhivatottság, megkövezéstől, hirdetéséhez, tudásanyagot, megbocsátott, megmérgezett, cselekszenek, legfontosabb, hánytorgatta, foglalkoznod, megmenekülsz, himnuszában, szeressétek, érvényesíti, cselekedtél, szeretetben, megelevenít, megmentette, gondolataid, meggyalázod, megbocsátás, figyelemmel, szeretettel, istenünknek, függőségnek, megtartotta, megkérdezik, erőszaknak, megtagadod, érdekeidet, rádöbbensz, legalábbis, kimondatik, szándékkal, szenvedtek, homályosan, megtagadta, megmondtam, hetvenszer, farizeusok, alkalmassá, összegsége, igazságban, igazsággal, elszenvedi, mondhatják, szeretetet, birtoklási, fontosabb, vétkeztél, gyógyszer, gyöngéden, háromszor, emlékszem, fájdalmat, megbocsát, haragszom, mértékben, szorítják, marásától, keresztül, igazságát, szorítani, egyenesen, helyetted, hívhatjuk, korlátait, megalázod, fájdalmát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4152
  • e Hét: 33352
  • e Hónap: 72964
  • e Év: 301901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.